Duke Lucky Star HD 6TERS & DT Swiss 350

De wielset voor het trainingsbeest

Deze custom wielset werd gebouwd met het doel een wielset te creëren voor het ‘goedkopere’ segment (< €750,-) die niet al te zwaar is. De uitgangspunten bij het bouwen van de wielset waren degelijkheid, onderhoudsarm en een goed sturend vermogen.

Om een wielset te bouwen die aan de gestelde uitgangspunten voldoet is er gekozen om te werken met DT Swiss 350 naven en Duke Lucky Star HD 9TERS aluminium velgen. DT Swiss naven staan bovenaan in de lijst van producten met een hoge duurzaamheid en een lage onderhoudsbehoefte. Om het sturend vermogen te realiseren is gekozen voor de Lucky Star HD 6TERS velgen van Duke. Deze keuze is gebaseerd op de eigenschappen van de velgen. De voorste velg is met 27,5mm zo’n 10% breder dan de achtervelg (25,5mm). Dit resulteert is een hogere controle en sneller sturend vermogen. In vergelijking met andere aluminium velgen zijn de Duke Lucky Star HD 6TERS met een gewicht van 420 gram per velg bijzonder licht en sterk te noemen.

Met deze samenstelling is deze wielset gemaakt voor de mountainbiker die wekelijks en in wisselende omstandigheden zijn trainingsritten afwerkt. We kunnen wel stellen dat dit een custom wielset is voor het échte trainingsbeest!

Duke Lucky Star Bike

Wielset eigenschappen

Om een beter beeld te geven van de gebouwde wielset, beoordelen we hieronder zes verschillende eigenschappen.
Op die manier krijg je een beter beeld van de wielset en weet je of deze wielset en/of samenstelling mogelijk iets voor jou is!

Aerodynamica

Waardering: 1 uit 5.

Aerodynamica is niet echt van toepassing, voor diegene die het willen weten de 18mm hoge velg levert weinig tot geen voordelen op.

Lichtgewicht

Waardering: 3 uit 5.

Met een gewicht van 1780 gram kan deze set niet licht genoemd worden. Maar wielsets met dezelfde eigenschappen zijn vaak zwaarder!

Wielstijfheid

Waardering: 3.5 uit 5.

De stijfheid van deze wielset wordt gerealiseerd door de stevige aluminium velgen aangevuld met Sapim Race spaken.

Rijcomfort

Waardering: 4 uit 5.

De verschillen tussen de voor- en achtervelg zorgen ervoor dat deze wielset erg prettig aanvoelt en gemakkelijk door single-tracks stuurt.

Duurzaamheid

Waardering: 4 uit 5.

De stevige aluminium velgen in combinatie met de DT Swiss 350 naven zorgen ervoor dat deze wielset hoog scoort op gebied van duurzaamheid.

Onderhoudsarm

Waardering: 4 uit 5.

Zand, modder en andere zaken zullen er altijd voor zorgen dat onderhoud nodig is. Even afspoelen en een wekelijkse poetsbeurt is altijd goed voor je materiaal!

Review van de eigenaar

Na twee maanden nemen we altijd even contact op met de eigenaar. Tijdens dit gesprek vragen we naar de gebruikerservaring en naar eventuele problemen. In dit geval namen we contact op met Dhr. Berendsen.

Waardering: 4.5 uit 5.

Na veel problemen met vorige wielsets, nu de stap gezet om een wielset te laten bouwen. Na een eerste aanvraag en prettig telefoon gesprek werd mij deze wielset geadviseerd. Inmiddels heb ik de wielset ruim 10 weken in bezit en ben er echt heel blij mee! Ondanks dat het een aluminium wielset is, is de wielset best licht te noemen.
De combinatie van een bredere voorvelg was in het begin beetje vreemd, maar het verschil is echt te merken! Zou dit nu het liefst bij elke wielset willen… duur zo’n hobby…

W. Berendsen

Aanvullende productinformatie

Je eigen wielset samenstellen?

Dat kan met onze eigen wielset-configurator!

Liever persoonlijk advies?

Vraag dan vrijblijvend een gepersonaliseerde wielset aan op basis van jouw eigen voorkeuren